sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Muotimatkaaja Titanicin kannella, Bianca Turetsky

Muotimatkaaja Titanicin kannella kertoo 12 -vuotiaasta Louisesta, joka rakastaa vintagemuotia. Hän päätyy salaperäisen vintagevaatemyymälän kautta aikamatkalle. Louise kokeilee myymälässä upeaa vaaleanpunaista tanssiaismekkoa ja pyörtyy. Herätessään, hän huomaa olevansa suuren valtameripurren kyydissä. Pian hänelle valkenee, että hän on aikansa kuuluisimpia näyttelijättäriä. Louise tapaa muotisuunnittelijoita, joita hän on aina ihaillut. Hän on onnensa kukkuloilla kun pääsee antamaan eräälle ihailemalleen suunnittelijalle vinkkejä uuteen mallistoon.

Ratkiriemukas tunnelma muuttuu pian hyytäväksi, kun Louise tajuaa, millä laivalla hän on. Kyseessä on aikansa suurin, kuuluisin ja ylellisin valtamerialus, uppoamaton Titanic. Edellisen historiantunnin opit muistaen, hän uskoutuu kamaripalvelijalleen Annalle ja kertoo tulevansa tulevaisuudesta. Yhdessä he ryhtyvät toimiin henkensä pelastamiseksi.

Tässä oli kyllä kirja, jonka luettuani toivoin että olisin käyttänyt aikani jotenkin muuten. En vain saanut kirjasta mitään irti. Juoni oli melko tyhjänpäiväinen ja tapahtumat mielenkiinnottomia. Kieli jota kirjassa käytettiin oli mielestäni hieman yksitoikkoista. Juonenkäänteet oli helppo aavistaa etukäteen ja se oli ehkä suurin syy, miksi en pitänyt kirjasta. Haluan lukea kirjoja, joissa on jotakin yllätyksellistä, jotakin mikä järkyttää, koskettaa, ilahduttaa tai jännittää. Tässä kirjassa ei ollut mitään näistä. Haluaisin kyllä kirjoittaa pidemmän postauksen, mutta nyt on kyseessä niin mitäänsanomaton kirja että tämä taitaa jäädä tällä kertaa tähän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti